Citron - Eterisk olja 5 ml

Pris:
49 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1679361
Antal:
Finns i lager
Eterisk olja av citron är antiseptisk samt immunstärkande och därmed effektiv vid förkylningar och influensa. Citronoljan är även cirkulationshöjande, sammandragande, stärker kapillärväggarna och stimulerar matsmältningen. Den kan stödja lymfan i att föra ut slaggprodukter ur kroppen.
Citronolja har en uppiggande verkan mentalt och motverkar nedstämdhet samt mental trötthet.

Latinskt namn: Citrus limonum
Familj: Rutaceae
Växtdel: Fruktskal
Framställning: Pressning
Färg: Blekt grön-gul
Doft: Frisk citrusdoft
Parfymnot: Toppnot

Hudtyp
Eterisk olja citron passar fet, aknebenägen och oren hud.

Egenskaper
Eterisk olja citron är antiseptisk, uppiggande, uttorkande och renande. Citronolja har traditionellt används på vårtor, herpes och insektsbett. Eterisk olja citron är välanvänd i matlagning och som smaksättning i drycker, inte minst alkoholhaltiga drycker såsom likörer.

Risker/Dosering
Eteriska oljor ska generellt aldrig användas direkt på huden utan skall tillsättas i en bärande olja. I hud- och ansiktsprodukter rekommenderar vi sammanlagt  1% eterisk olja. I så kallade ”rinse off”-produkter (produkter som sköljs av tex. ansiktstvätt) kan doseringen ökas något. Eterisk olja citron är särskilt fototoxisk och skall inte användas i sol eller solarium.
Vår eteriska olja citron är av så kallad ”Food grade”-kvalitet och är godkänd att förtära. Förtäring av eteriska oljor skall dock alltid ske med största försiktighet då dessa kan variera i styrka mellan olika oljor och fabrikat. Eteriska oljor är giftiga och livsfarliga i för stor dos. Gravida bör alltid rådfråga sin läkare/barnmorska innan förtäring.
Förvaras oåtkomligt för barn.