Bivax 50 g

Pris:
79 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1647191
Antal:
Finns i lager
Förutom att ge bra konsistens så skyddar, lugnar och mjukar bivax upp huden.
Vårt bivaxgranulat är av farmaceutisk kvalitet och uppfyller högt ställda krav på renhet.
Utöver att användas till hudvårdsprodukter såsom exempelvis ringblomssalva, bivaxsalva och bivaxcerat så passar bivax även utmäkt inom en rad andra användningsområden såsom exempelvis: impregnering av bl.a. tält, för ljustillverkning med mera.
 

Bivax i hudvårdsprodukter
Bivax skyddar mot väder och vind, avvisar kyla och vatten, bevarar värme och fukt. Det lugnar även irriterad hud som får lugn och ro under vaxskyddet, mjukar upp torr och narig. Bivaxet har också antibiotiska egenskaper.
Bivax absorberas inte av huden utan lägger sig på ytan med en fet och vaxig känsla. Det täpper inte till porerna som paraffin. Bivax tål värme och smälts bäst i vattenbad tillsammans med olja och fett.
Fakta om bivax
Hållbarhet: Kan sparas i stort sett hur länge som helst; man har hittat 5.000 år gammalt bivax som är oförändrat. Det påverkas inte av vatten. Det upptar inte syre ur luften och oxideras (härsknar) alltså inte, såvida det inte har behandlats så att antioxidanterna gått bort. Mest påverkas bivax av temperatur och direkt solljus: smälter i värme och krymper och kan spricka i kyla. Gult bivax bleknar i direkt solljus. 
Smältpunkt: ca 63°C.
Farmaceutisk kvalitet och ekologiskt.